Πήρε το ντέρμπι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση ο Καλυμνιακός

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου πέρασε ο Καλυμνιακός που επικράτησε με 4-1 στο τοπικό ντέρμπι της Καλύμνου της ομάδας του Α.Ο Βαθύ. Μούστος, Αλαχούζος και Κλειδαράς (2) τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Χατζησμάλη που τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστής λόγω αποβολής του Προίκα. Ο Μουσσάς πέτυχε το γκολ του Α.Ο Βαθύ.

Εικόνα

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους τυπικά γηπεδούχους (το ματς διεξήχθη λόγω τιμωρίας του Καλυμνιακού στο Βαθύ) που κατάφεραν μόλις στο 4ο λεπτό να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Μούστου. Μάλιστα πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Καλυμνιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ο Γιώργος Αλαχούζους στο 8ο λεπτό νίκησε τον Καραγεωργίου κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Μετά το πρώτο 20λεπτο που ο Καλυμνιακός ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης το Βαθύ προσπάθησε να ισορροπήσει και να ψάξει το γκολ για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.  Παρόλο που η ομάδα του Γιάννη Χατζησμάλη είχε καλές στιγμές για να πετύχει και ένα τρίτο γκολ δέχτηκε την μείωση του σκορ στο 37’ με τον Νικόλα Μουσσά να κάνει το 2-1 στο 37’ αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Καλυμνιακός είχε τον έλεγχο και προσπάθησε απ’ τα πλάγια να απειλήσει με τον Βαθύ στην συνέχεια να προσπαθεί να ανεβάσει τις γραμμές του για να πατήσει την περιοχή του Έλληνα.

Στο 79’ ο Κλειδαράς ευστόχησε σε πέναλτι κάνοντας το 3-1 για την ομάδα του ενώ λίγο λεπτά αργότερα ο Καλυμνιακός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Προίκα.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν το τελικό σκορ με τον Γιώργο Κλειδαρά στις καθυστερήσεις να γράφει τον επίλογο κάνοντας το 4-1.

Ο κορυφαίος

Ο Γιώργος Κλειδαράς ήταν ιδιαίτερα κινητικός και επικίνδυνος για την ομάδα του Καλυμνιακού και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ για την ομάδα του.

Στο ύψος του

Στο ντεμπούτο με την φανέλα του Καλυμνιακού απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Βρουβής είχε σταθερή παρουσία στο κέντρο της άμυνας πηγαίνοντας πρώτος στις περισσότερες μονομαχίες.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Πατσιαούρας, Αλέκος και Κίτσου.

Οι συνθέσεις

Καλυμνιακός: Έλληνας, Χατζημηνάς (65’ Τσακάλης), Προίκας, Κούρος, Βρουβής, Χουρδάς (60’ Χουρδάς Δ.), Κάννης (82’ Βάλλας), Τηλιακός, Αλαχούζος, Κλεδαράς, Μούστος (69’  Σάντος).

Α.Ο Βαθύ: Καραγεωργίου, Μπαϊράμης (46’ Ασπράς), Φράγκος, Πασχάλης (75’ Καλαφάτης), Μουταφίδης, Μουσσάς, Βεζυρόπουλος (78’ Πολυγένης), Γιαννίτσης, Καμπούρης Ι. (61’ Καμπούρης Ε.), Σεργίου, Μπότης.