Ανακοίνωση – διαμαρτυρία προς την Εκτελεστική επιτροπή για την απόφαση 09-06-20

Έκπληκτη διαβάσαμε την απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής στης 9/6/2020!

Μια απόφασή που όπως αναφέρουν και άλλες ομάδες του Βορείου συγκροτήματος, στερείτε σχεδιασμού, ανάπτυξης ομάδων, που βρίσκονται εκτός Ρόδου, και διάλυση του βορείου συγκροτήματος.

Ερώτημα

Γιατί ανεβήκαν οι δυο δεύτερες ομάδες από την Β’ κατηγορίας ρόδου, και δεν ανέβηκε, από τον απαξιωμένο μάλλον Όμιλο νήσων ο Καλυμνιακος που τερμάτισε δεύτερος;;.

Για να γίνει ακόμα δυσκολότερη η οικονομική διαβίωση λόγο ταξιδιών, των ομάδων του βορείου συγκροτήματος όπως, της Λέρου, αλλά και των τεσσάρων ομάδων από την Κω;;. Και διευκολύνοντας και άλλο της ομάδες της Ρόδου;;.

Γιατί υποβιβάζεται και άλλο το Πρωτάθλημα του βορείου συγκροτήματος;;. Ένα πρωτάθλημα που πρέπει να διεξαχθεί με 5 ομάδες μόνο. Ένα βόρειο συγκρότημα που αντιπροσωπεύεται από 6 Νησιά όπως τους Λειψούς την Πάτμο την Λέρο, Κάλυμνο ,Κω και Νίσυρο. Νησιά που είχαν, αλλά μια, άλλα δυο, και άλλα 5 και 6 ομάδες, και έχουν έρθει πλέον στο σημείο να μην μπορούν να κατεβάσουν ομάδα λόγο οικονομικών δυσκολίων, και καμία οικονομική ενίσχυση από την κοινωνία και ενίοτε από την ομοσπονδία .

Θα θέλαμε να μάθουμε μήπως δημιουργώντας την Α’ κατηγορία νήσων με την άνοδο του Καλυμνιακου και των ήδη υπάρχων σε αυτήν την κατηγόρια 5 ομάδων από το βόρειο συγκρότημα, και προσθέτοντας 5 ομάδες από την Ρόδο, δυσκολεύτε αυτές (ομάδες Ρόδου) στην οικονομική τους διαβίωση.

Πρόταση

Το πιο ορθό για όλους θα ήταν να φτιαχτεί ο δεύτερος όμιλος Α’ κατηγορίας νήσων από τα νησιά που τον απαρτίζουν προσθέτοντας και 5 ομάδες από την Ρόδο.

Έτσι θα αναβαθμιζόταν το πρωτάθλημα στα απαξιωμενα νησιά, και λόγο της μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας, θα αύξανε το ενδιαφέρων του κόσμου και της κοινωνίας, των νησιών που τις αντιπροσωπεύουν, όπως επίσης και την αύξηση των παιδιών στον αθλητισμό.

Παρακαλούμε την ΕΠΣ να προβεί σε ενέργειες και να αποδείξει ότι είναι ΕΠΣ Δωδεκάνησου και όχι ΕΠΣ Ρόδου.