Τρομερό ματς στην Κέφαλο, σε φόρμα ο Καλυμνιακός

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο γήπεδο Κεφάλου ο τυπικά γηπεδούχος Καλυμνιακός επικράτησε με 5-3 του Νικαγόρα για την 14η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας του Ομίλου νήσων  πετυχαίνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Από 2 γκολ Κλειδαράς και Χουρδάς και το άλλο αυτογκόλ του Κοκαλάκη για τον Καλυμνιακό που έχασε και πέναλτι με τον Τσαγκάρη στο 83′ ενώ για το Νικαγόρα που σκόραραν οι Κρεμύδας, Μανώλης Κοκαλάκης και Αντώνης Πέρος.

Εικόνα

Ο Καλυμνιακός απείλησε πρώτος όταν ο Κάννης δοκίμασε το σουτ με τον Πέρο να μαζεύει στην δεξιά του γωνία και στο 6′ πήρε προβάδισμα όταν ο Μούστος έκανε την πάσα στον Κλειδαρά και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του κάνοντας το 1-0.

Στο 10ο λεπτό μάλιστα ο Καλυμνιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ο Έλληνας έκανε την παράλληλη πάσα και ο Κοκκαλάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Το πρώτο 20λεπτο του ματς ήταν εξαιρετικό για τον Καλυμνιακό αφού στο 17′ πέτυχε και άλλο γκολ αυτήν την φορά με τον Χουρδά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Περού με σουτ έξω από την περιοχή για το 3-0.

Ο Νικαγόρας κατάφερε στην πρώτη του μεγάλη φάση να πετύχει γκολ όταν στο 21′ ο Φούσκας έκανε την σέντρα και ο Κρεμύδας με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Γραμματικάκη.

Παρόλο αυτά οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ξανά την λύση και σε έναν καταιγισμό τερμάτων στο πρώτο μισάωρο πέτυχαν και άλλο γκολ με τον Χουρδά στο 29′ με μακρινό σουτ να κάνει το 4-1 το οποίο και παρέμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους .

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νικαγόρας μείωσε στο σκορ με ωραία προσπάθεια και πλασέ του Μανώλη Κοκαλάκη για το 4-2 ενώ λίγο λεπτά αργότερα οι Κεφαλιανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Δρόσος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Κρεμυδας από θέση βολής πλάσαρε άουτ .

Ο Νικαγόρας πατούσε καλύτερα είχε την κυκλοφορία και στο 60′ απείλησε δις με τον Παπαβασιλείου με τον Καλυμνιακό να φτάνει κοντά στο γκολ αλλά ο Περος είπε όχι στο διαγώνιο σουτ του Έλληνα στο 63.

Στο 68′ ο Καλυμνιακός απείλησε ξανά με τον Κλειδαρά αλλά ο Περος απόκρουσε σε κόρνερ με το Νικαγόρα το επόμενο λεπτό να φτάνει κοντά στο γκολ με το πλασέ του Πέρου να περνά άουτ ενώ στο 70′ ο Περος έκανε το διαγώνιο σουτ ο Γραμματικάκης βρήκε ελάχιστα την μπάλα στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι.

Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη με τον Καλυμνιακό να πετυχαίνει και 5ο γκολ . Ο Προίκας έκανε το σουτ ο Πέρος απόκρουσε ασταθως και ο Κλειδαράς από κοντά έκανε το 5-2.

Στο 83′ ο Καλυμνιακός κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Κλειδαρά από τον Γιάννη Μπίλλη με τον Τσαγκάρη να στέλνει την μπάλα άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Περος μείωσε σε 5-3 για το Νικαγόρα το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κορυφαίος

Δύο γκολ , ένα κερδισμένο πέναλτι και μέσα σε όλες τις φάσεις ο Γιώργος Κλειδαράς που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του .

Στο ύψος του

Ο Δημήτρης Χουρδάς σκόραρε δις για την ομάδα του με δύο πανέμορφα σουτ και όσο είχε δυνάμεις βοήθησε αρκετά στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Φραγκιαδάκης, Δημαράκης και Καραμούτας.

Οι συνθέσεις

Καλυμνιακός: Γραμματικάκης, Έλληνας, Κούρος (55′ Προίκας) , Πάνος, Χατζηδάκης, Τσαγκάρης, Κάννης, Μούστος, Χουρδάς (78′ Κουτσουράης), Κλειδαράς, Αλαχούζος (34′ λ.τ Τηλιακός).

Νικαγόρας: Πέρος, Κοκαλάκης Γ., Φούσκας (46′ Μπίλλης Ι.), Δημητρακιού (46′ Κοκαλάκης Μ.), Δρόσος, Παπαβασιλείου , Στρατής, Αλυμάρας (74′ Ζερβός Ν.), Μπίλλης Γ. (46′ Πέρος Α.), Κρεμύδας, Πολίτης.