Με «buzzer beater» του «Μπόμπου»

Σε μια ματσάρα στο γήπεδο Ζηπαρίου ο Καλυμνιακός που έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (3-1 στο 76′) όμως κατάφερε με μια μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο να ισοφαρίσει και να πάρει τελικά τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Κοτσάνη ο οποίος στο 93′ διαμόρφωσε το 3-4 για την ομάδα του.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς με τον Κάννη να δημιουργεί αρκετά ρήγματα στην αριστερή πλευρά του Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω. Στο 8’ ο Κάννης έκανε την σέντρα και ο Κοκκινίδης έχασε την ευκαιρία για το 1-0, ενώ σε παρόμοια φάση στο 9ο λεπτό ο Κάννης έκανε την παράλληλη πάσα και ο Αλαχούζος πλάσαρε λίγο άουτ. Ο Κάννης δημιούργησε αρκετά προβλήματα και στο 10’ έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα απ’ τα δεξιά, δοκίμασε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά έξω απ’ τα δεξί δοκάρι του Αποστολόπουλου.

Η ανωτερότητα του Καλυμνιακού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 13’ όταν ο Κοκκινίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αποστολόπουλου για το 0-1. Ο Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω στην συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Οι «πορτοκαλί» έψαξαν στην δεξιά πλευρά να χτυπήσει με την ταχύτητα του Μαύρου με τον Καλυμνιακό να χάσει τεράστια ευκαιρία για το 0-2 όταν στο 35’ ο Κοκκινίδης έκανε την παράλληλη σέντρα σουτ με την μπάλα να στρώνεται στον Κάννη και το πλασέ του να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Αποστολόπουλου.

Ο Όμιλος έψαχνε την φάση του στο ματς και κατάφερε στην πλάτη της άμυνας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Μαύρο στο 39ο λεπτό του παιχνιδιού ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου ο Έλληνας με δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνε το σουτ του Σιούλα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω απείλησε πρώτος όταν στο 59′ η σέντρα σουτ του Κότζα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα με τον Καλυμνιακό να έχει και πάλι δύο καλές φάσεις στην συνέχεια. Στο 60′ ο Κοκκινίδης απ’ την πάσα του Κάννη πλάσαρε άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα το δυνατό το σουτ το έβγαλε στην αριστερή του γωνία ο Αποστολόπουλος. Ο Καλυμνιακός έχανε ευκαιρίες αλλά ο Όμιλος δεν χαριζόταν και στο 62′ ο Λάντζιος έκανε ωραία ενέργεια απ’ τα δεξιά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σιούλα για το 2-1.

Στο 66′ ο Κοκκινίδης απ’ το ύψος την μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με τον Όμιλο να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα όταν ο Κότζα έκλεψε την μπάλα απ’ τον Χουρδά και πάσαρε στον Μαύρο που έκανε το 3-1 και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Οι Καλύμνιοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και κατάφεραν στο τελευταίο τέταρτο να κάνουν μια ολική ανατροπή. Στο 80′ από μπαλιά του Κοκκινίδη ο Κλειδαράς πρόλαβε την έξοδο του Αποστολόπουλου και στην συνέχεια αφού ο Ρήγας δε μπόρεσε να απομακρύνει έκανε το 3-2 έβαλε στο ματς τον Καλυμνιακό

Στο 87′ ήρθε η ισοφάριση όταν ο Κάννης εκτέλεσε το φάουλ και ο Φράγκος που είχε προωθηθεί με κεφαλιά έκανε το 3-3 για την ομάδα του που το καλό το φιλούσε για το τέλος. Στο 93′ ο Κάννης εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά η μπάλα στρώθηκε στον Κοτσάνη που με ένα ξερό σουτ την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Αποστολόπουλου για το 3-4 και χάρισε ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα του.

Ο κορυφαίος

Ο Σταμάτης Κάννης ήταν εξαιρετικός για τον Καλυμνιακό αφού ταλαιπώρησε αρκετά όποιον προσωπικό αντίπαλο έβρισκε μπροστά του και δημιούργησε πάρα πολλές προϋποθέσεις για γκολ.

Στο ύψος του

Ο Τάσος Μαύρος έκανε πολύ καλή εμφάνιση για τον Όμιλο. Πέτυχε δύο τέρματα και ήταν πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Παρχαρίδης, Γιαμούζης και Καραμούτας.

Οι συνθέσεις

Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω: Αποστολόπουλος, Χαραπάς (23′ Κότζα), Περής, Μανούσογλου, Μπασιλάρης, Χατζηδημήτρης (90′ Ντεντάι), Λάντζιος, Σιούλας (93′ Λαουμζής), Μαύρος, Ρήγας, Χαρτοφίλης (78′ Χατζηνικολάου).

Καλυμνιακός: Έλληνας, Κοτσάνης, Κούρος (68′ Τηλιακός), Καμπούρης, Φράγκος, Μαγκούλιας, Κάννης, Λελέκης (38′ Προίκας), Κοκκινίδης (94′ Τσικούρης), Κλειδαράς, Αλαχούζος (55′ Χουρδάς).

Πηγή: www.giafkasports.gr