Ματσάρα στην Κάλυμνο με νικητή τον Καλυμνιακό

Σ’ ένα χορταστικό ματς στο γήπεδο Καλύμνου ο Καλυμνιακός επικράτησε με 5-3 του Ξάνθου Πάτμου και έφτασε τους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας του Ομίλου νήσων. Χατζησταμούλος (2) και Ευγενικός οι σκόρερ του Ξάνθου ενώ για την ομάδα του Γιάννη Χατζησμάλη σκόραραν οι Αλαχούζος (2), Κάννης, Προίκας (πεν.) και Χουρδάς.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν τον Καλυμνιακό με τον Χατζησταμούλο στο 12ο λεπτό να δίνει προβάδισμα στην ομάδα. Οι γηπεδούχοι έψαξαν με υπομονή την ισοφάριση και το κατάφεραν στο 21’ με τον Αλαχούζο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 30’ ο Κάννης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1 για να κάνει το 3-1 ο Αλαχούζος και πάλι ο οποίος με υπέροχο σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ήλιου.

Οι γηπεδούχοι πριν το φινάλε του πρώτου μέρους κατάφεραν να πετύχουν και άλλο γκολ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Προίκας στο 45’.

Όπως έκαναν στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και με γκολ απ’ τους Χατζησταμούλο (51’) και Ευγενικό (53’) μείωσαν σε 4-3 και ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση του ματς.

Ο Καλυμνιακός κυκλοφόρησε, πατούσε καλύτερα και κατάφερε να πετύχει και άλλο γκολ με τον Χουρδά στο 70’ ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Ο κορυφαίος

Ο Γιώργος Αλαχούζος είχε καλές κινήσεις στην κορυφή της επίθεσης και πέτυχε δυο γκολ, με το δεύτερο να είναι εξαιρετικό.

Στο ύψος του

Ο Αλέξανδρος Χατζησταμούλος έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής για τον Ξάνθο και κατάφερε να σκοράρει δις στην αναμέτρηση.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Παρχαρίδης, Πατσιαούρας και Ντόκος.

Οι συνθέσεις

Καλυμνιακός: Έλληνας, Μούστος (50’ Λελέκης), Προίκας (80’ Έλληνας), Κάκιας, Φράγκος, Μαγκούλιας, Κάννης, Κλειδαράς, Αλαχούζος (71’ Τσαγκάρης), Κούρος (60’ Χουρδάς), Καμπούρης.

Ξάνθος Πάτμου: Ήλιου, Γρυλλάκης (61’ Κολιγκιώνης), Γρύλλης (63’ Γαμπιεράκης), Κωνσταντάς, Μάνης, Κορωναίος, Μπουτσάι, Κλεούδης (53’ Ευγενικός), Μπότσα (33’ Κασιδιάρης), Χατζησταμούλος, Κάβουρας.